Ernst Voorhoeve, geboren in Rotterdam in 1900, was beeldhouwer en leverde bijdragen aan enkele fascistische blaadjes. Na de oprichting van het Verdinaso in België werd Voorhoeve vurig aanbidder van Joris van Severen. In 1934 nam hij de leiding van het Verdinaso in Nederland op zich. Ook toen van Severen de Groot-Nederlandse koers liet varen, bleef Voorhoeve zijn leider trouw. Onder druk van de Duitse bezetter liet Voorhoeve de Nederlandse tak van het Verdinaso opgaan in de NSB. In maart 1941 werd hij propagandaleider van de NSB en een jaar later nam hij deel aan de veldtocht in Rusland. Voorhoeve vertolkte volgens de Duitsers
een ‘te Nederlands’ standpunt binnen de NSB en de SS. Na zijn ontslag in 1943 bracht hij de rest van de oorlog als burger door. Voorhoeve werd na de oorlog veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf. Na zijn straf keerde hij terug naar zijn eerste beroep als beeldhouwer. Hij overleed in 1966.