Het Nationaal Front werd vlak voor de Duitse inval opgericht. Oprichter Arnold Meijer probeerde zich hierin te distantiëren van de revolutionaire en gewelddadige elementen waar zijn voormalige beweging Zwart Front uit Oisterwijk mee werd geassocieerd. De oprichting van Nationaal Front vond plaats in een afgeladen Carlton in Den Haag, het hoofdkwartier verhuisde ook van Oisterwijk naar Den Haag.

Vlak na de Duitse inval wierp Meijer zich op tot leider van het Nederlandse volk. Hij presenteerde zichzelf als een vaderlandslievend alternatief voor de NSB. Na de Duitse inval steeg het ledental van Nationaal Front flink, maar de partij kon uiteindelijk geen vuist maken tegen de NSB en de Nederlandse Unie. Meijer probeerde nog wel met de veel grotere Nederlandse Unie samen te werken, maar mede omdat hij het leiderschap van de fusie opeiste, liepen de besprekingen op niets uit. In december 1941 werd het Nationaal Front door de Duitsers verboden. Meijer onthield zich daarna van politieke activiteiten. Hij werd na de bevrijding van Brabant in 1944 gearresteerd, ontsnapte en werd opnieuw vastgezet. Meijer werd al in 1948 vrijgelaten en keerde terug naar Oisterwijk, waar hij een bungalowpark begon. 

gerelateerd: https://allentegenallen.nl/2020/04/22/zwart-front/